Marc Cosgaya Capel

Tecnologia alternativa

Durant aquests últims anys cada cop més hem hagut de dependre d’unes poques empreses perquè governin el món digital. Aquestes agrupen molts serveis i han esdevingut vertaders monopolis de la informació. Pot ser que això sigui degut a la falta de coneixements per part de l’usuari o al fet que la digitalització sigui un fenomen recent.

El que vull, doncs, és remarcar la necessitat de ser independents de les grans corporacions. Encara que no ho sembli, quasi tots els elements del món digital depenen d’aquestes. Ja siguin serveis web, software o fins i tot el mateix hardware, les grans tecnològiques (o Big Tech) hi juguen un paper principal. Això vol dir que en el món modern les nostres vides queden greument afectades pel que es decideixi a les juntes directives d’aquestes corporacions.

Per tant, si no volem acabar en una cabana enmig del bosc, allunyats de la civilització per temor a aquestes empreses, no tenim altre remei que buscar alternatives. D’aquí el motiu d’aquesta pàgina. L’objectiu, doncs, és el de llistar alternatives per apartar les grans tecnològiques de la nostra vida. En part, aquesta pàgina està inspirada en AlternativeTo i Simplified Privacy.

Encara que el terme tecnologia alternativa té connotacions negatives, convé deixar clara la seva definició: La tecnologia alternativa és tecnologia de la informació que ofereix una alternativa a aquella de corrent principal.

Llegenda:

Llista:

🛠️ Eines